Свалявські Мінеральні Води

Історія

Перші згадки про свалявську мінеральну воду датуються XV ст. Доступ до спорудженої поблизу купелі мали лише місцеві чиновники та духовенство.

В середині XIX ст. розпочався розлив мінеральної води, і популярність її стала стрімко зростати.

Сьогодні Завод “Свалявські мінеральні води” — це високотехнологічне підприємство, яке дбайливо зберігає свої традиції з початку першої промислової експлуатації мінеральних джерел.

Завод здійснює видобування і розлив цілющих мінеральних вод під торговими марками Поляна Квасова, Лужанська і Свалява.

Природні мінеральні води підрозділяються на класи в залежності від іонного та катіонного складу, наявності мікроелементів. Свалявські мінеральні води відносяться до лікувально-столових, тому можуть використовуватись як для повсякденного застосування, так і для профілактики, лікування багатьох захворювань.

Видобуток мінеральної води з глибинних свердловин регламентовано законом, а на кожній оригінальній пляшці продукції вказується номер і місце розміщення свердловини.

Вода з підземних джерел Сваляви є унікальним даром природи. Формуючись в товщі земної кори, вона проходить природне очищення і насичується солями, мікроелементами, корисними біологічно активними компонентами. Концентрація мінералів в лікувальній воді становить не менше 1 грама на дм3. Щоб розлита в пляшки вода зберігала цілющі властивості, в неї додається природний вуглекислий газ. Герметичне пакування запобігає попаданню повітря до води при транспортуванні та зберіганні, тому її смак і властивості залишаються у своєму первозданному вигляді.

Саме гідрокарбонатні натрієві борні води, які добуває Свалявський завод, вважаються найсмачнішими. Тривалий час свалявські води відносили до боржомської групи. Однак після низки додаткових досліджень природні води Свалявщини сформувались в окремий тип, і було доведено, що Поляна Квасова перевершує грузинську воду за багатьма аспектами.

Особливість води

Продукція

Мінеральна вода Поляна Квасова — це природна вода Карпат, відома в Європі з XVIII століття. У минулому її продавали у скляних пляшках під назвою “Полянська” як лікувальну воду. 

Поляна Квасова належить до групи гідрокарбонатних натрієво-борних вод і, за багатьма показниками, перевершує інші води. Карпатська вода Поляна Квасова багата на мінерали та мікроелементи, серед яких: кальцій, магній, натрій-калій, гідрокарбонати. Вода Поляна Квасова має високу концентрацію мінералів (від 6,5 до 12 г/л), що робить її лікувальною, але також можна вживати її як столову воду.

Вода Поляна Квасова бутилюється прямо на місці видобутку, зберігаючи всі корисні речовини. Її регулярне вживання допоможе покращити здоров’я та надасть відчуття, ніби ви повернулися з лікувального курорту.

Україна славиться своїми натуральними мінеральними водами, серед них виділяється Лужанська. Історія цієї джерельної води налічує понад 200 років. Початково видобувалася з глибини Карпат і відома своїм приємним смаком. Її цілющі властивості визнавали відомі хіміки та лікарі.

З 1872 року Лужанську вважали лікувальною водою, і її почали постачати в усі куточки Австро-Угорської імперії. Вона була ефективною для лікування різних захворювань, включаючи проблеми з органами травлення, дихальною системою та діабетом.

Лікарі рекомендують Лужанську для лікування і профілактики різних захворювань, і ця вода підходить для підтримки питного режиму при різних станах, включаючи гострі алкогольні чи хімічні отруєння, підвищену кислотність шлунка та багато інших. Вона також може бути вжита як питна вода для повноцінного постачання організму мінералами та активними елементами.

Хімічний склад води Лужанська робить її лікувальною-столовою гідрокарбонатною натрієво-борною водою з низьким вмістом мінералів, що дозволяє вживати її як столову воду у помірних кількостях щодня.

Україна може пишатися своєю кристально чистою мінеральною водою, родом із Карпат, неподалік від містечка Свалява. Ця вода має довгу історію: ще у 1463 році її вивозили аж до Константинополя на прохання імператора Візантії.

Справжній розквіт мінеральних вод почався у 1709 році, коли їх почали експортувати до Європи. Вона стала популярною, і обсяги постачання з України росли з розвитком залізничного транспорту. Наприкінці XIX століття щорічно експортували аж до 1 мільйона пляшок Свалявської води. Сьогодні вона визнана в Україні та за кордоном завдяки своїй чистоті, багатому мінеральному складу та особливому смаку. Вона видобувається зі свердловини та фасується на заводі зі збереженням усіх корисних властивостей.